ELMEDIN ADEMI

Drejtor Ekzekutiv (CEO)

Elmedin Ademi është Kryeshefi Ekzekutiv në Eurovia Group. Elmedin shprehu dëshirën e tij për t’u bërë një sipërmarrës që në moshën e tij të re.
Në vitin 2010 themeloi Eurovia Group, i cili sot operon në 3 vende të ndryshme me më shumë se 6 kompani të lidhura në fusha të ndryshme.
Sipërmarrja e tij e parë e biznesit, ishte në moshën 22 vjeç, me themelimin e një prej kompanive më të mëdha dhe më të suksesshme të reklamave në natyrë sot Screen Media.

Kompania e ndërtimit Eurovia është Biznesi Kryesor i Eurovia Group. Eurovia si kompani ndërtimi u themelua në 1978 dhe u mor nga Elmedin Ademi si trashëgimi e tij familjare në 2010, duke u bërë një nga anëtarët më të rëndësishëm për këtë Grup të kompanive.
Rruga e tij sipërmarrëse vazhdon me krijimin e Talenta në 2016 si një kompani për zhvillimin e biznesit dhe kërkimin. Një kompani që sot luan një nga rolet kryesore në procesin e vendimmarrjes në lidhje me Zhvillimin e Biznesit të Ri për Eurovia Group. Grupi vazhdon të rritet nën udhëheqjen e Elmedin Ademi nga viti në vit. Në vitin 2017 u themelua Eurovia DMD një kompani shpërndarëse për HoReCa dhe Produktet FMCG.
Sipërmarrja e tij arrin një nivel krejtësisht të ndryshëm në 2019, si viti gjatë të cilit Eurovia Group nën mbikëqyrjen e Elmedin Ademi, hyn në tregun shqiptar dhe të Kosovës, me Projektet e Investimeve në Pasuri të Patundshme. Gjithashtu, gjatë këtij viti Grupi mirëpret anëtarin e saj më të ri – Energovia një kompani e cila do të hap dyert në prodhimin dhe shitjet e energjisë elektrike duke investuar në Hidrocentralin.

Në vitin 2020 gjatë COVID – 19 Shpërthimi si rezultat i adaptimit të Eurovia-s në Qëllimet Globale për Zhvillim të Qëndrueshëm dhe fakti që biznesi duhet të luajë një rol shumë të rëndësishëm në proces; Elmedin Ademi themeloi Fondacionin Eurovia me një dhe vetëm një thirrje për veprim që do të mobilizonte përpjekjet për t’u marrë me pasojat e krizës globale të pandemisë.